Szabó Péter

 

Bemutatkozás

Szia! Kis híján régész lettem, de végül már az egyetemen rájöttem, hogy az élő koponyákkal érdemesebb foglalkozni (bocs régész mentorok!). Szerintem jó döntés volt, mert így egy olyan önismereti kalandba és olyan szakmai útra léptem, ahol rengeteget tanulhattam az emberi működésről és az emberről magáról. Persze minél több időt töltöttem ezzel a diszciplínával, annál jobban tisztázódott, hogy mennyi mindent kéne még tudni és mennyire ingoványos terep is ez. Ha szeretnéd, szívesen megmutatom neked, hogy én most hogy látom: melyik szakmai út hová vezet, merre érdemes elindulod ha pszichológus akarsz lenni, jelentsen ez kutatást, gyógyítást vagy bármi mást. Ötödik éve vagyok az esztergomi Máltai Szeretetszolgálat pszichológus csapatának szakmai vezetője. Ebben a minőségemben sokszor feladatom a pályakezdők segítése, gyakornokok és önkéntesek koordinálása, mentorálása is. Emellett Budapesten családterápiás magánrendelést tartok, láttam már az egészségügyet és kutatásokat is belülről, így ezekkel kapcsolatos kérdésekre is megpróbálok legjobb tudásom szerint válaszolni. Keress bátran!


Milyen módon kötődik Esztergomhoz?

Itt lakom és itt is dolgozom.


Mit vár ettől a programtól?

Remélem segítségére leszek azoknak, akik ezen a pályán gondolkoznak vagy már bele is vágtak. Hosszú távon elősegítheti egy helyi szakmai közösség kibontakozását.


Előreláthatólag mi az, amit nyújtani tud leendő mentoráltjának/jainak?

Középiskolásoknak pályatanácsadás a területen, egyetemek, képzési utak körbejárása. Egyetemistáknak szakmai gyakorlat, projektek végrehajtására lehetőség és intézményi háttér, szakmai tapasztalat szerzése önkéntesként a Máltai Szeretetszolgálatnál, további szakmai pályával kapcsolatos döntések segítése, kutatással vagy szakdolgozattal kapcsolatos együttműködés.

 
Mentorháló
 
A